Om Aptic

Precis som tranorna har vi vår hemvist på den bördiga slätten vid Hornborgasjön och på samma sätt begränsar vi oss inte till Skövde, Stockholm, Trollhättan eller Oslo där vi har kontor. Nej, vårt affärssystem är en internationell mjukvarufågel som trivs över hela Europa, och ännu längre bort. Men vi har det bra i Skövde.

Skövde är Europas centrum

Faktum är att Europas största företagskluster med finansmjukvara ligger i Skövde. Fem företag med olika nischer sysselsätter ett par hundra personer och här finns branschens historia. Redan på 80-talet var Aptics egen Fredrik Ekengren en nyckelperson i att ta fram det första programmet i Sverige – Inkasso 2000. Aptic ARC har alltså en imponerande stamtavla med otroligt mycket erfarenhet bakom sig, och är Fredriks fjärde programgeneration. Men frågan är vad det är som gör Skövde till en så framstående plats för vår typ av mjukvara? En lång och enveten satsning från högskolan parad med bygdens tradition av entreprenörskap? Eller är det tranorna som tagit med sig en kosmopolitisk attityd till staden…

”Om fem år kommer Aptic vara en stark aktör inte bara i Sverige utan internationellt, en välkänd spelare world wide.”

Erik Spandow

NU LYFTER VI

Den internationella e-handeln är inne i en expansiv fas. Idag kan en liten svensk webshop med ett välsorterat utbud locka kunder från hela världen och stora internationella sidor har enorma kundlistor, som de säljer allt möjligt till. Handeln bryr sig inte om nationsgränser och digital kredithantering måste hänga med i utvecklingen. Aptic har ett unikt affärssystem som kan ta hand om hela processen från ax till limpa, och är enkelt att använda för handel i flera länder samtidigt. Det har många stora företag fått upp ögonen för och därför etablerar vi oss i allt fler länder. Vi är bara i början.

Apticandan

När man arbetar länge och tätt ihop så bildas en speciell kultur. Det här är vår.

Allt kan bli bättre

Från början har Aptic handlat om att titta med fräscha ögon på problem och hitta innovativa lösningar. Vi som arbetar här älskar att vända och vrida på uppgifter ett extra varv.

Vad kan vi göra för er?

Vi kan göra världens mest avancerade mjukvara, men om den inte är till hjälp för våra kunder, är programmet värdelöst. Vi är väldigt lyhörda för dina behov och strävar alltid efter att möta dina förväntningar. Minst.

Familjär stämning

Nyttiga saker växer bättre i en bra miljö, det gäller även affärssystem. Det är inte konstigt att vi har så bra mjukvara för på Aptic är det högt i tak och vi pratar om allt, både i konferensrummen och vid kaffeautomaten. Mycket skratt.

Stenhaga invest, Aptics majoritetsägare

”Jag vill se samhälle, företag och människor utvecklas och växa. Det uppnår jag genom att tillsammans med engagerade och positiva medarbetare investera i bolag där vi gemensamt kan utveckla verksamheten till dess fulla affärspotential, men alltid med hänsyn till människor och miljö.”  – Svante Andersson

www.stenhaga.com