Pressmeddelande 2019-08-19

Det svenska fintechbolaget Aptic har utvecklat en avancerad och omfattande mjukvaruplattform – Aptic ARC – som omfattar kreditlösningar för e-com, kontohantering, reskontra, fakturaköp, fakturabelåning och inkasso. Aptic har nu rekryterat två nyckelmedarbetare till Nederländerna och stärker dämed sin position som den ledande europeiska leverantören av innovativa kredithanteringslösningar.

Aptic har haft en snabb tillväxt i de nordiska länderna de senaste åren, och utsågs bland annat till Gasellföretag av Dagens Industri 2018, vilket skapat en solid grund för expansion i Europa.

Aptic har nu rekryterat Rick Terra som landschef för Nederländerna och Patrice Zeemeijer som applikationskonsult. Rick Terra har redan börjat på Aptic och Patrice Zeemeijer börjar den 1 september.

Rick Terra har betydande erfarenhet från inkasso- och kredithanteringsmarknaden i Nederländerna. Senast som chef för Intrums holländska verksamhet i rollen som Country Manager, och innan dess i flera ledande befattningar, bland annat inom Vesting Finance.

Patrice Zeemeijer har lång erfarenhet från den holländska finansmarknaden, där han har arbetat för både ledande kredithanteringsföretag och inkassoföretag som Intrum och Flanderijn. Patrice är specialiserad på affärsprocesshantering och har lång erfarenhet av att arbeta med Aptic ARC-plattformen.

Aptics närvaro i Nederländerna gör det möjligt att betjäna både etablerade företag inom finansiell service och e-com-marknaden med inkasso, kredithantering, factoring, konsumentlån och alternativa betalningsalternativ online samt nya fintechlösningar inom B2B och B2C.

”Vår strategi är att expandera internationellt och vi etablerar oss i Nederländerna eftersom vi är engagerade i marknaden och vill fortsätta vår tillväxt till nya marknader härifrån, säger Knut-Eirik Storsul, VD för Aptic. Den lokala närvaron har visat sig vara avgörande för Aptics framgång och jag är mycket stolt över att en erfaren person som Rick Terra ska leda vår expansion på den nederländska marknaden. Jag är övertygad om att Rick och Aptic kommer att ha stor inverkan i Nederländerna”, fortsätter Knut-Eirik Storsul.

”Jag är stolt över att vara en del av Aptics internationella tillväxtambitioner och glad över att få leda tillväxten på den nederländska marknaden. Aptics plattform är oöverträffad och eftersom jag är en tidigare Aptickund, vet jag att företaget ligger i framkant när det gäller innovativa, flexibla och smarta lösningar”, säger Rick Terra, ny landschef för Aptic Nederländerna.

För ytterligare information:

Åsa Nygren, Marketing Lead Aptic, asa.nygren@aptic.se, 070-490 76 30

Om Aptic

Aptic är ett snabbväxande fintechföretag som har utvecklat en avancerad och omfattande plattform – Aptic ARC – som täcker kreditlösningar för e-com, kontohantering, reskontra, fakturaköp, fakturabelåning och inkasso. Plattformen är baserad på nästan 20 års erfarenhet och kunskap och kan kombineras med ett antal moduler. Resultatet är en av de bästa, mest omfattande och avancerade lösningarna på marknaden. Aptic ser sin roll som en möjliggörande för innovation inom fintech-området både när det gäller time-to-market och på produkt- och teknikområdet. Aptics kunder (se aptic.eu/references/) finns över hela norra Europa. Aptic har drygt 120 medarbetare på kontor i Stockholm, Trollhättan, Skövde, Oslo, Århus och Amsterdam.