Genom avyttring av dotterbolaget Profact till den europeiska inkassokoncernen Axactor idag tar Aptic ett steg framåt i satsningen som produktbolag. Samtidigt köper Axactor licens för nyttjande av plattformen ARC för inkassoverksamhet från Aptic.

– Vi ser detta som en möjlighet att ytterligare stärka vår kärnverksamhet och som inledningen till ett samarbete med en större kund med Europa som marknad, säger Knut-Eirik Storsul, VD för Aptic

Aptic har under inledningen på året haft en större internationell produktionssättning samt tecknat samarbetsavtal med globala IT-tjänsteföretaget Miratech. Väntar gör en fortsatt stark utveckling av lösningar inom betalningar och krediter, inte bara inom eHandel men också genom digitalisering i hälsa och sjukvård samt inom området Internet of things.

– Vi jobbar just nu med många spännande projekt, och vårt strategiarbete och fokus på att vara en ledande europeisk leverantör för lösningar inom betalningar och konsumentkrediter fortsätter, med stort intresse från olika branscher och aktörer, säger Knut-Eirik Storsul.

https://www.axactor.com/news-media