En e-handelspartner till Komplett Bank ville erbjuda kundvänliga fakturahanterings- och finansieringsalternativ utan att äventyra kontrollen med användarupplevelsen av utcheckningen till en tredje part som Klarna. Lösningen på den här förfrågan var att gå med enkelt integrerade API-baserade betalningsmetoder levererade av Komplett Bank, byggd i samarbete med Aptic.

Komplett Banks nuvarande produktportfölj ligger i ett välbalanserat utbud mellan konsumentlån, kreditkort, deponeringskonto, e-handel och försäljningsfinansiering. POS-finansieringslösningen kommer att integreras i ett antal butiker inom en av Nordens största e-handelsgrupper. Lösningen implementeras också som en viktig del av att underlätta betalningar för ett stort antal tredjeparts säljare på gruppens marknadsplats.

Lösningen: POS-finansieringsprodukter

Komplett Bank-lösningen består av en faktura, avbetalning, uppskjuten betalning och konto som betalningsmetod. Alla metoder är baserade på Aptic ARC-plattformen. Komplett Bank har lagt till funktionalitet för att kontextuellt föreslå tillgängliga betalningsmetoder vid varje utcheckning genom algoritmer som implementeras till deras betalningsväljare (dvs. anpassat urval av betalningsmetoder baserat på erfarenhet från den enskilda kunden och innehållet i den valda kundvagnen).

Varför Aptic?

”Det var tre huvudorsaker till att vi bestämde oss för att välja Aptic och ARC-plattformen. För det första hade Aptic en historia och renommé för att utveckla liknande slutprodukter och hade tidigare levererat lösningar till kunder i samma nisch. För det andra gillade vi plattformens arkitektur och såg möjligheten att ansluta systemet med vårt strategiska POS-finanserings-koncept. Det var en bra passform med hur vi ville ha våra finansiella lösningar att utformas. Och slutligen har Aptic erfarenhet av affärsmodeller med affärsmöjligheter och möjligheten att möta de höga förväntningar kunderna har, avseende tillgänglighet och tillförlitlighet, säger Steffen Ryengen, CMO / CIO Komplett Bank

Framtiden

För att ta nästa steg, undersöker Komplett Bank hur man ska få tillgång till data från Aptic ARC-plattformen för att kunna utföra mer avancerade analyser.

Affärsvärdet

”Sammantaget är Aptic-lösningen en viktig komponent för oss att bygga det nya affärsområdet och det är en mycket viktig del av vår strategi och expansion”, Steffen Ryengen, CMO / CIO Komplett

Fakta om Komplett

  • Tillhandahåller flexibla lösningar för konsumentfinansiering till kunder över hela Norden
  • 179 500 kunder över fyra produktområden i Norge, Sverige och Finland
  • Strategiskt samarbete med Komplett Group, Nordens största e-handelsföretag
  • Distribution i flera kanaler, via egna webbplatser och agenter
  • Digital och skalbar till låg kostnad
  • Grundat 2014, noterat på Oslo Börs 2017