Om Aptic

Aptic är ett snabbväxande nordiskt fintech-bolag som utvecklar innovativa kredithanteringslösningar. Vår plattform Aptic ARC används av några av norra Europas ledande företag inom finansiella tjänster och e-handelslösningar.

Kundens utmaning – vår affär

Vi på Aptic drivs av att lösa våra kunders utmaningar. För att lyckas med det krävs en djup förståelse för våra kunders verksamhet och affär, något vi med stolthet kan säga att vi har. På Aptic kombineras branschkunskap med IT-kompetens vilket möjliggör inte bara smart affärsutveckling utan också snabb implementering av våra lösningar.

Vår marknadsledande plattform, Aptic ARC, har utvecklats för att sömlöst kunna integreras med våra kunders befintliga system. Aptic ARC bygger på nästan 20års erfarenhet och kunskap och kan kombineras med en rad moduler. Resultatet blir en av de bästa, mest heltäckande och avancerade lösningarna på marknaden. Våra kunder, däribland Qliro, SEB, Intrum, Komplett Bank och Visma, uppskattar vad vi gör. De har insett fördelen med att behålla sina kundrelationer och hela vinsten själv.

Aptics kunder finns över hela norra Europa och på våra kontor i Stockholm, Trollhättan och Skövde i Sverige, samt i Oslo i Norge och Århus i Danmark arbetar ca 80 medarbetare. Det finns en stor efterfrågan på Aptics lösningar och vi planerar att expandera till nya marknader.

”Om fem år kommer Aptic vara en stark aktör inte bara i Sverige utan internationellt, en välkänd spelare worldwide.”

Erik Spandow, Styrelseledamot

NU LYFTER VI

Den internationella e-handeln är inne i en expansiv fas. Idag kan en liten svensk webshop med ett välsorterat utbud locka kunder från hela världen och stora internationella sidor har enorma kundlistor, som de säljer allt möjligt till. Handeln bryr sig inte om nationsgränser och digital kredithantering måste hänga med i utvecklingen. Aptic har ett unikt affärssystem som kan ta hand om hela processen från ax till limpa, och är enkelt att använda för handel i flera länder samtidigt. Det har många stora företag fått upp ögonen för och därför etablerar vi oss i allt fler länder. Vi är bara i början.

Apticandan

När man arbetar länge och tätt ihop så bildas en speciell kultur. Det här är vår.

Allt kan bli bättre

Från början har Aptic handlat om att titta med fräscha ögon på problem och hitta innovativa lösningar. Vi som arbetar här älskar att vända och vrida på uppgifter ett extra varv.

Vad kan vi göra för er?

Vi kan göra världens mest avancerade mjukvara, men om den inte är till hjälp för våra kunder, är programmet värdelöst. Vi är väldigt lyhörda för dina behov och strävar alltid efter att möta dina förväntningar. Minst.

Familjär stämning

Nyttiga saker växer bättre i en bra miljö, det gäller även affärssystem. Det är inte konstigt att vi har så bra mjukvara för på Aptic är det högt i tak och vi pratar om allt, både i konferensrummen och vid kaffeautomaten.

Stenhaga invest, Aptics majoritetsägare

”Jag vill se samhälle, företag och människor utvecklas och växa. Det uppnår jag genom att tillsammans med engagerade och positiva medarbetare investera i bolag där vi gemensamt kan utveckla verksamheten till dess fulla affärspotential, men alltid med hänsyn till människor och miljö.”  – Svante Andersson

www.stenhaga.com