Det svenska fintech-bolaget Aptic fortsätter sin tillväxtresa och redovisar ett rekordår för 2017. Bolagets omsättning ökade med närmare 80 procent till 92 MSEK (52) och vinsten landar på 16 MSEK, upp från ett nollresultat för 2016. Bolaget planerar nu för fortsatt expansion till nya marknader samt en rekryteringsoffensiv.

2017 var ett starkt tillväxtår för Aptic. Aptic kunde stoltsera med ett flertal nya stora kunder, däribland Komplett Bank i Norge, Intrum i Holland och svenska Captum Group, som är en del av Stena-sfären där Stena Line och Sembo ingår. Under 2017 öppnade Aptic kontor i Norge och Danmark. Kundtillströmningen innebar också att bolagets personalstyrka ökade från 50 personer till 70 vid slutet av 2017. I maj förstärkte Aptic ytterligare sitt erbjudande i samband med förvärvet av företaget Svalefelt Solutions, som är ett specialistbolag inom webb och frontend med fokus på inkasso- och finansbolag.  

”- 2017 blev ett riktigt bra år för oss och 2018 ser ut att kunna bli ännu bättre. Vi har i princip redan fyllt vår orderbok för året. Vi ser en stor efterfrågan på vår lösning och vår nischade kompetens. Det innebär att vi växlar upp för expansion, på våra hemmamarknader men också på nya marknader”, säger Knut Eirik Storsul, VD på Aptic.

Aptic är nu inne i en rekryteringsintensiv fas, och bolaget räknar med att behöva anställa minst lika många som förra året. Det finns också planer på att öppna upp två nya kontor på den europeiska marknaden i takt med att efterfrågan på Aptics plattform ARC och tillhörande moduler ökar. 

”- En bidragande orsak till våra framgångar är också att vi har en djup förståelse för våra kunders behov och affärsutmaningar. Därmed kan vi komma med lösningar som faktiskt driver deras egen affärs- och produktutveckling framåt, såsom att vi kan erbjuda färdiga betallösningar där kunden behåller både relationen med konsumenten och vinsten. Vi är också oerhört agila i våra leveranser vilket uppskattas”, säger Knut Eirik Storsul.

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Steen, Sälj- och marknadschef
Telefon: 0733 – 98 40 47
E-post: patrik.steen@aptic.se

APTIC – SMART SOFTWARE FOR HARD CASH:

Med 20 års erfarenhet och branschkunskap har Aptic skapat en marknadsledande plattform för lösningar inom ecom Ehandelsbetalningar och sales financing, factoring, krediter och lån, kundreskontra och inkasso. Aptic har idag cirka 70 anställda med kontor i Stockholm, Oslo, Århus, Skövde och Trollhättan. Bland bolagets kunder återfinns Qliro, SEB, Intrum, Komplett Bank och Visma.