Pressmeddelande 17 juni 2019

Fintech-bolaget Aptic fortsätter framgångsåret med en finalplats i Techarenan Serendipity Challenge, som avgörs under politikerveckan i Visby. Tävlingen riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden.

 Aptic, som utvecklar innovativa kredithanteringslösningar, har under året fortsatt sin tillväxtresa och är i final när ”Årets tillväxtbolag” och ”Årets Startupbolag” ska utses bland Sveriges och Nordens 50 mest innovativa framtidsbolag.

– Det känns förstås otroligt kul att Aptic är ett av bolagen i final, vi har ett starkt år bakom oss där vi också växlat upp för fortsatt expansion mot nya geografiska marknader. Vår plattform används redan av några av norra Europas ledande företag inom finansiella tjänster och e-handelslösningar. Vi kombinerar gedigen branschkunskap vad gäller affärerna runt kredithantering och finansiella flöden med avancerad IT-kompetens. Det har gett Aptic en starkt nischposition, säger Knut Eirik Storsul, VD på Aptic.

Serendipity Challenge arrangeras för sjätte året i rad och är öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Tävlingen ska lyfta Sverige som en grogrund för framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå. De uttagna bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

Tävlingen

Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan i Visby den 1–3 juli på Techarenan, mitt i centrala Visby. Av de 50 bolag som tagit sig till final kommer 24, däribland Aptic, att pitcha på plats inför finaljuryn. De 7 främsta går vidare och får chans att pitcha publikt på stora scenen på Techarenan och göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”.

Techarena med bolagsutställning

Alla 50 bolag kommer att finnas representerade på plats och vara en del av Techarenan, där Almedalsbesökarna kan klämma och känna på framtidens teknologier och rösta fram en vinnare av ”Publikens pris”. Under finaldagarna koras även vinnarna av ”Industrins Pris och ”Social Impact Award”.  Prisutdelningarna äger rum på tisdag den 2 juli klockan 17:00 på Techarenan.

För mer information, kontakta:

Åsa Nygren, Communication Lead, telefon +46 70 490 76 30

Om Aptic

Aptic är ett snabbväxande nordiskt fintech-bolag som har utvecklat en avancerad och heltäckande plattform – Aptic ARC – för finansiella lösningar och moduler för betalningar, reskontratjänster, fakturaköp, inkasso samt konto- och kredithantering. Plattformen bygger på nästan 20 års erfarenhet och kunskap och kan kombineras med en rad moduler. Resultatet blir en av de bästa, mest heltäckande och avancerade lösningarna på marknaden. Aptic ser sin roll som en möjliggörare av innovation inom fintech-området både när det gäller ”time-to-market” samt på produkt- och teknologisidan. Aptics kunder (se aptic.se/referens/) finns över hela norra Europa. På kontoren i Stockholm, Trollhättan, Skövde, Oslo och Århus i Danmark finns cirka 120 medarbetare.